Friday, July 30, 2010

OZIL KE M.U??

Wei btl ke ape yg aku lhat n dngar ni?? MESUT OZIL star player dari GERMANY juga dri kelab WERDER BREMEN telah berpindah ke kelab kesayangan aku MANCHESTER UNITED..
benda ni aku x pastila sbb aku tngok kt transfer list xde pom name die..tp pic kt atas tu jelas mnnjukkan ozil pegang jersi M.U..
Klau tgok kt blakang tu siap tertera penaja baru M.U yaitu AON.. haishhhhhh..
musykil2 dibuatnye..btl ke tidak ni..kalau btl aku first yg hepi sbb die ni smart kot care prmainanye..unur pom muda ag..
Mintak mintakla btl ape yg aku sangkakan..hahahaha.. Memang gempak r EPL season ni..xsbar aku mnntikan kmnculannye..huishhhhhh lambatnye EPL nk stat.. :(

P/S: M.U AKN RAMPAS BLIK TAKHTA DARI CHEALSUCK SEASON NI!!!! hahaha

Thursday, July 29, 2010

JIWANG WEI

video

Ye ye ye mmg jiwang aku mlm ni..ade sbb aku bgni..hahadoi pening..actualy mood aku mlm ni SEDIH, FRUST n TERKILAN..aku sgt2 merindui mrs..dh lame x jmpe..bilela agknye ade rezeki dpt brjmpa ngan die..hurmmmmm..
Ya tuhan berikanlah aku masa untuk brjmpe ngn mrs..knpa slalu je ade hlgn yg dtg..aku free die buzy, die free aku lak yg buzy..hurmmmm..
Bile rindu je stress..knpe ble rndu xley nk hepi2??
dh mmg kjdian alam la kn..huhu..tu psl kna jmpe tuk lpskn sgla krinduan..bile brjauhan bgnila jdinye..haaaaaaaa..
Nak brdkatan lmbat ag prjlanan..trpksala brsbar mlayan krenah rindu ni..
Papepom psti kami akn brtmu satu msa nanti..INSYAALLAH..

p/s: buah keladi tepi perigi, ade rezeki dapatla jumpa lagi..

Monday, July 26, 2010

TAZKIRAH

Mengikut imam Azzahabiyy dalam kitabnya "Al-Kabaair" beliau menghimpunkan jenis dosa-dosa besar sebanyak 70 perkara.

01 - Belajar ilmu dan sembunyi pengetahuan
02 - Bersaksi palsu
03 - Berjudi
04 - Bersumpah palsu dan bohong
05 - Berbohong
06 - Bergambar di baju (bila sembahyang)
07 - Perempuan pelacur
08 - Berbuat buruk terhadap yang lemah
09 - Berdebat dan memusuhi
10 - Bersifat dayus
11 - Bercakap kasar dengan orang tua
12 - Dusta nama Allah dan rasulnya
13 - Derhaka pada suami
14 - Derhaka pada hamba Allah, anggap baik dirinya
15 - Hakim derhaka
16 - Homosek (seagama/sejenis)
17 - Mengurangi timbangan
18 - Lari seorang hamba dari tuannya
19 - Lelaki menyerupai wanita
20 - Lari dari medan perang di jalan Allah
21 - Membunuh manusia
22 - Membunuh diri sendiri
23 - Mengamalkan sihir
24 - Meninggalkan sembahyang lima waktu
25 - Meninggalkan sembahyang jumaat
26 - Menderhaka kepada kedua ibu bapa
27 - Memutuskan hubungan silaturrahim
28 - Melakukan zina
29 - Makan harta anak yatim secara tidak betul
30 - Makan dari kekayaan haram
31 - Memberi dan menerima rasuah
32 - Melabuhkan pakaian kerana berlagak sombong
33 - Makan riba
34 - Minum arak
35 - Mencuri
36 - Merompak
37 - Melalukan kezaliman
38 - Melakukan pengkhianatan
39 - Menyebut-nyebut pemberian
40 - Mengingkari janji
41 - Memfitnah
42 - Mengutuk orang islam
43 - Merasa aman dari kemurkaan Allah
44 - Menipu harta rampasan
45 - Melampaui batas
46 - Menuduh zina terhadap orang baik
47 - Memakai emas dan sutera (bagi lelaki)
48 - Mempercayai nujum dan sihir
49 - Menjadi bapa sanggup
50 - Mencari kesalahan orang lain
51 - Menganggu orang lain
52 - Menganggu tetangga
53 - Menyakiti dan memaki orang islam
54 - Mengintip dan membuka rahsia orang
55 - Mencaci sahabat Nabi
56 - Mengurangi wasiat
57 - Mengingkari takdir
58 - Putus asa dari rahmat Allah
59 - Penipuan dan kezaliman terhadap rakyat
60 - Riak dan mempamerkan diri
61 - Syirikkan Allah dengan sesuatu yang lain
62 - Sombong serta angkuh
63 - Sembelih untuk selain Allah
64 - Tidak mengeluarkan zakat
65 - Tidak berpuasa di bulan ramadhan
66 - Tidak mengerjakan haji jikalau mampu
67 - Tidak istinjak selepas kencing
68 - Tidak mendengar cakap ibu bapa
69 - Tipu daya
70 - Wanita menyerupai lelaki

P/S : TAZKIRAH SEMPENA NISFU SYA'BAN :)

PEMBANTU SETIA

Sonok x bersantai ptg2 cmni??mmg sonokla la kn..tp lengkap ke santaian anda tanpa p'bntu santaian yg trknal mcm di atas tu??haaaaa xlgkap la cik abg cik kak cik adk cik nnek sume..aku sbnrnye tlah trmsuk ktgri mngidam..mcm org ngndung lak..sdg aku brsntai tba2 mnusuk d fkran aku ttg suasana kt umah ble ptg2 bgni..mak goreng 'jeput malah' pekena lak ngn tea o..wuuuishhh tu psl tros aku g bli kak makcik pnye kdai kt dpn umah sewa aku..hahahaha..mngidam pnye psl..anda sume pom ape agi??pegila beli...........



AIR TIN
haaaa ni air soya canpuran jagung sbg pengganti tea o..mlas nk wt tea o..haha..harganye rm1.50..rase bley than r sbb aku mmg mnt jagung! campurla ngn pape pom..aslkan ade jagung aku on je..haha

JEPUT MALAS
huhu yg ni lak jeput malas bak oyak ore klate kito..ore luar pggil cucur udang ko gpo..i dun know la..hahaha..aku bli ni 1 ngn harga 40 sen..bley than bsr r..udang pom bsar..3 bijik aku sapu kt makcik tu..trsengih sngih die..hahaha..spe x suke jualan trjual kn..hahaha..jadi tggu ape ag??pegila bli p'bantu santaian anda
sume..pergi pergi pergi...hahahaha

MODAL:

RM1.50 + RM1.20 = RM2.70

Ala rm 2.70 je..bknnye rm 270..jgn kdkut2..bli byk2 tuk blnja kwn2 skali..BUAT BAEK DIBALAS BAEK..ingat tu kawan-kawan..BYE!!!

1st ANNIVERSARY

Walaupun suda sminggu berlalu MR NUN@ tetap ingin m'celebrate anniversary day nye dgn MRS NUN@..
cupcake ni kami tempah khas dan harganye pom khas jgak..hahahaha..jgn dengki..
kepada mrs nun@, semoga hubungan kita dirahmati dan diberkati oleh ALLAH S.W.T..amin ya rabbal alamin..

Saturday, July 24, 2010

BLEY CAYE KE??

Facebook boleh menjadi duit? Really2..works...anda tak kan menyesal. Kalau takut@x buat, sampai bila pun anda tak kan tahu@dapat...anda juga tak kan jatuh rugi hanya dengan keluarkan RM100...pulangannya memang berbaloi... Ada Duit Banyak Pun Kalau Guna, Abis Gak. Betul Tak? Nak Tak Duit Yang Banyak Tu bertambah setiap hari ke akaun bank anda?? Kalau Nak, Cepat-Cepat Lah PM ke My Inbox. Lambat Sehari Memang Rugi Banyak. Masa Itu Adalah Lubuk $$$$$. ANDA BUAT, duit



ISH3 mcm mcm bisnes skunk..xtaula yg mne satu bley pecaye..harap anda jangan tetipu la ye..fikir fikirkan dahulu ape yang anda nak join tu..hahaha..blajar sungguh2 n then wat bisnes sndri okay..hehe

Friday, July 23, 2010

WJM 229

muahahahaha susa nye klo tenet xde kan..nk up to date pom susa..nk update blog pom susa..aku de 1 cite mnrik na kgsi..kire pnglmn mnis gak r ni..hahaha..kete mati kt HIGHWAY..penah???hahahaha..
haaaaaa nila ketenye..SAGA WJM229..empnye TUAN YIN..hehehehe..tyme kt highway yg buzy tu kami mrasakan kete trsedak sedak mcm xmnum air..bley plak kan yin dgn muka slmba brkta "ummmmm kete nk mati ni.."..bkn kate nk glabah ke ape..upe2nye die penah alami dh bnda ni kt k.l..muahahahaha!!!
kitaorg tyme tu 4 orang..AKU,YIN,KODOK n KURA..aslnye kete mati btl2 kt trafic lite tp kami da tlak kete ke dpn sket..wt muke slamber dh..ade org tgkkkkk je kami tolak kete..mcm diorg xpenah rosak kete..mmg dngkila!!hahaha..
masing2 carik knalan tuk di col..hahaha aku rlax je posing..kredit xde der..hahahaha..kura bley lak tdo lam kete kan..opssss yeke..hahahaha btlla kot..lucu gler pngalaman ni..kete rosak ape ea??kitorg xtahu..pomen xde..tp....................

last2 aku yg jdi pomen..aku bkak bonet nk cek..ummmmm sume ok..kami col PINAD.."nat,kete mapus kt highway"..ahhhhh bley lak die glak2..butuh pinad..org ngah pning kpala..suhla pinad beli mnyak..stelah stgh jam tggu pinad is coming..haha..isila mnyak..yin pom try stat n hidup blik..perghhhhhhhh upe upenye kes mnyak abis!!!!hahahahaha..so,kami pom pergi balik umah n men PES tnpa pkir ade sbrg problem..hahahaha

p/s: isila minyak kalau rase mnyak da nak abis..kihkih
















Thursday, July 15, 2010

NIKE MERCURIAL

AKHIRNYE!!!!!!!
setelah berbulan bulan aku jimat berjimat makan mcm xnk makan semata mata tuk kmpul duit beli si MERCU ni..haha
mahal der..igt murah ker?? klo murah pi r bli 10 spasang aku nk tgok..hahahaha..kasut futsal ni da jdi slah satu gadjet ksygn aku taw..yg dlu ader ag tp biasela stiap yg bru dan brkualiti akn jdi peganti..hahahaha
aku sgt syorkan klo ade sesape yg nk beli ksut sukan..belila NIKE..
MEMANG PUAS HATI!!!!!

Wednesday, July 14, 2010

TIDO

KENAPA SESETENGAH ORANG MESTI BGN TIDO KUL 6 P.M DAN BUKAN 6 A.M?? XDE KERJA?? XDE KELAS?? MENGARUT SUME TU..hahahahaha



bile bgn tido ape yg anda buat??hadoi xrase stress ke kalau bgn tido je tgok kanak2 berbising bermaen2?? pegila men jauh2 wei!!! aku stress la!!!



mr kobil stress??hahahaha HABISLAH!!

DIRIKU DAN BLOGGER

sape mamat yang muka ala kadar ni??
haaaaa inilah wajah blogger baru anda..haha jangan kate xensem sebab aku tau memang muka aku ala kadar..hahahaha
nama aku MOHAMAD NABIL BIN RUSLAN dan asalku KELANTAN.
sebenarnye aku mula tertarik tuk berblog ni slps aku merasakan kepuasan dalam berinternet..hahaha
jadi sokongla karier aku dalam dunia blog ini..chill !!